torsdag 12 maj 2016

Vååååååår !

Sist jag skrev ett inlägg här så vräkte snön ner. Då kändes våren väldigt långt borta. Men det kan ändra sig snabbt och det gjorde det. Våren har redan bjudit på högsommarvärme och det har fullkomligt exploderat i naturen. Nu är det bara att passa på och njuta medans man kan för det kan ändra sig snabbt åt andra hållet också. Här kommer lite vårbilder som jag tagit idag.







Vi går ju också i väntans tider här på Axtorp. Windy ska föla när som helst och det är så spännande men också lite nervöst. Sitter och tittar på datorn hela nätterna, har ju en kamera installerad i hennes box. Att vaka är riktigt tröttsamt. Hoppas den kommer snart.
Dennis har byggt ett jättefint vindskydd åt Windy och fölet där de kan söka skydd från sol, regn och insekter. Han är duktig min Dennis, det blev så bra.





De andra två hästarna får gå på ridbanan ett tag nu så Windy får vara ifred i sin hage.





Hundarna trivs också i vårvärmen. Idag fick de leta godis i stora hagen bland maskrosorna.




Idag anordnade Länsstyrelsen en Svedjebränning i skogen här hemma. Det var för att Mosippan som växer här ska kunna överleva. Det brann rejält men de som skötte det visste vad de gjorde och såg till att elden inte spred sig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar