onsdag 7 januari 2015

Välkommen Fakselin !

Igår fick vi en ny hyresgäst här på Axtorp. Det var Fakselin, kallad Faksen som flyttade in i Doris tomma box.  En jättetrevlig häst, en Kallblodstravare som är 11 år. Stolt ägare till Faksen är Agneta som jag tror kommer passa jättebra in i vårt stall-gäng. Agnetas syster Linda och hennes två barn hjälper gärna till att sköta Faksen också.

Vi placerade Faksen ihop med Mary och Elvira i hagen vilket gick jättebra. Han fostrar Elvira och hon visar att hon har respekt för honom, det är bra för bus-Elvira att gå ihop med en häst som fostrar henne lite. Mary ville som vanligt inte beblanda sig utan studerade honom på avstånd. Han verkar vara en otroligt lugn och snäll häst Faksen. Stressade inte upp sig alls över att komma till ett nytt stall med nya kompisar. Han verkar ta allt med ro. Han gillar Vätterutsikten och står där och spanar över vidderna och så har han redan kommit på att han kan se mig genom fönstren i huset, där står han och tittar på vad jag gör. Ja första dagen i hagen med en ny häst har varit jättelugn , inget spring och inget stress vilket ju är bra.


"Faksen"



"Faksen fostrar Elvira, Elvira blev kär och började genast brunsta"




"Faksen blir ordentligt ompysslad av Linda och Agneta"




" Här packas det hö. Lindas son Alexander har redan blivit en riktig hästkarl och hjälpte till att mocka, borsta och packa hö. Han sa till och med att han skulle kunna tänka sig att börja med hästar istället för motorcross"




"Mary och Faksen står bredvid varandra i stallet"





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar