måndag 15 september 2014

Den röda blixten !

En dag på Mallorca bestämde vi oss för att åka med det gamla museietåget in till huvudstaden Palma. Järnvägen och tåget är från 1912 och sträckan är 27 km. Det finns 13 tunnlar på sträckan och den längsta är 3 km och det tar 7 minuter att åka genom den. Tåget kallas den röda blixten !




Tåget avgår från Soller så först tog vi spårvagnen dit. Vi fick stå på perrongen en liten stund och vänta, där bodde en tupp som stoltserade runt och kollade in resenärerna, vet inte hur han hamnat där men han verkade trivas i alla fall.

 


Vi satte oss i en öppen vagn vilket gjorde mig lite nervös, tänk om vi skulle trilla av. Blev ännu mer nervös när det ballrade iväg. Det var skakigt och bullrigt men jag insåg snart att det faktiskt var riktigt mysigt.

Färden gick först genom lågland, med Apelsin och Citronodlingar- Sedan bar det av upp i bergen, på kanten, över broar och genom tunnlar. Häftigt ! Vi fick se en del av Mallorcas underbara natur och även små byar och bostäder.




Efter ca en timme var vi då framme i Palma. Vi planerade att äta lite lunch för att sedan ta tåget tillbaka till Soller. Palma är en enormt stor stad, där är bullrigt och skränigt, otroligt mycket folk och man ska hålla hårt i plånboken och väskan.  Vi åt vår lunch och en glass sedan for vi tillbaka. Det var verkligen en häftig upplevelse att åka med tåget, mycket nya intryck och upplevelser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar