tisdag 9 september 2014

Huvudbyn Soller !

Port de Sollers huvudby heter Soller och ligger ca 4 km längre upp i bergen. Dit kan man åka spårvagnen som förr i tiden användes till att köra Apelsiner från odlingarna i bergen ner till hamnen i Port de Soller. Ett riktigt mysigt inslag med den gamla spårvagnen som går utmed hamnpromenaden i Port de Soller.

Vi åkte med den flera gånger upp till Soller som var en gammal mysig by. Där fanns lite butiker och resturanger så ibland åkte vi upp dit bara för att äta. Resan tar ca 20 minuter.

Klicka på bilderna så blir de större. Skriv gärna en kommentar också så blir jag glad.






Vagnarna var öppna så det fläktade så skönt i värmen. Det gnisslade och vinglade men gick inte så värst fort. På vissa ställen körde man nästan rakt igenom folks trädgårdar och i Soller så gick vagnarna ca 1 1/2 meter ifrån borden på restaurangerna.

I Soller fanns också en jättestor kyrka, det är nog den största kyrka som jag har varit inne i, vackert var det därinne också. Vi tände ljus för de som inte längre finns med oss och skänkte dom en extra tanke.






Från Soller kan man åka det gamla museietåget till Huvudstaden Palma, men det ska jag berätta om en annan dag. Det var en spännande resa det !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar