söndag 28 september 2014

Skördefest !

Idag har vi varit på skördefest i Brandstorp. Det var systrarna Oliv på  O'Livs  som hade ordnat detta trevliga arrangemang. Ett jättetrevligt initiativ av dem tycker jag. Brandstorp behöver verkligen livas upp lite.

Företag från bygden var där och sålde Grönsaker, kött, korv, honung, ost och bröd. Bara närproducerade varor. De som ville kunde ta med sig sina Äpplen, Päron, Druvor mm och få dem omvandlade till must. Sarah var här i går och pallade våra påron så idag fick vi en bag in box med päronmust. Ska bli spännande att smaka på den sedan. Jag köpte en hel del godsaker som vi sedan åt till lunch.

Där fanns också ponnyridning, hästskjuts, traktorer, lotterier och vår sjungande hovslagare.

Jag hoppas att det blir en tradition med skördefesten för det verkade väldigt uppskattat och där var väldigt mycket folk.

Klicka på bilderna så blir de större ! Skriv gärna en kommentar också så blir jag glad :o)






2 kommentarer:

  1. Köpte en burk honung där... Otroligt fin! Vilken skillnad på "riktig" honung och kladdet som man ibland hittar i affärer!

    /Anders

    SvaraRadera
  2. Har precis kommit hem från Sveriges största Skördefest ( det sägs så om Ölands Skördefest ) men det verkar ju vara lika fantastiskt i Brandstorp. Kul att systrarna ordnar detta. Säger som du Lena - hoppas det blir en tradition. Ölands Skördefest är ju från Långe Jan till Långe Erik - ca 14-15 mil - på många ställen är det öppet dygnet runt - eller tills det inte finns fler kunder. Kan vara kl 04 på morronen. Att de bara orkar !!??

    Som vanligt - fina bilder. Kul´att få ta del av dom

    Gunilla L

    SvaraRadera