söndag 7 september 2014

Hemma igen från Port de Soller !

I Fredags natt kom vi hem från Mallorca. Blev väldigt glad när solen sken och det faktiskt var ganska varmt här hemma. Allt hade gått bra hemma, Lollo o Company hade gjort ett bra jobb med att ta hand om alla djuren. De verkade nöjda och glada allihopa. Tack !

Tänkte lägg in lite bilder och text då och då från Mallorca. Har tagit en hel massa fina bilder. Idag blir det bilder från Hotellet och Port de Soller.

Hotellet vi bodde på hette Hotel Miramar och låg ett stenkast från stranden och hamnen. Hamnpromenaden gick utanför och däremellan den gamla spårvagnen. Vi hade balkong ut mot havet och därifrån hade vi mycket att titta på. Jag gillar att sitta där och titta på folk, båtar och annat mysigt

Ett ganska enkelt hotell men bra service, stor frukostbuffe, rent och städat.

Klicka på bilderna så blir de större ! Skriv gärna en kommentar här i bloggen också så blir jag glad !


"Hotellet och utsikten"




Port de Soller är en riktigt mysig liten stad. Klassas som en lugn liten by på Mallorca men mot vad vi är vana vid så tyckte vi det var en stor stad med alldeles för mycket turister. Vackert och trevligt var det i alla fall. Staden ligger i en hästskoformad bukt med stranden runtom och hamnen i ena änden. Bakom ligger det höga berg och ramar in stan. Stranden var fin och vattnet var rent trots att det ligger en stor hamn intill. Vi tillbringar ju inte så mycket tid på stranden men det var hemskt skönt med ett dopp då och då och ett plus att vi hade så nära dit, ca 20 meter.

Utmed hamnpromenaden låg förstås en hel massa restauranger och tingel-tangel butiker. Mysigt med spårvagnen som gick ganska ofta men vi tyckte ändå inte att den störde, mer att den var rolig att titta på.




Vi bestämde oss för att ta oss till fyren som ligger längst ut i bukten. I två dagar letade vi efter vägen dit och till slut så hittade vi den. Utsikten därifrån var fantastisk. Man kunde se hela bukten och Port de Soller därifrån. Jättevackert !


2 kommentarer:

  1. Fantastisk sistabild!
    /Emma

    SvaraRadera
  2. Nja...får väl till slut ge med mig - skulle vilja göra samma resa. Allt verkar helt fantastiskt - i alla fall som du beskriver det bl a med alla kort.

    Men..borta bra men hemma bäst gäller väl även för Bratts ??

    Vi hörs / Gunilla L

    SvaraRadera