torsdag 14 april 2011

Rodeo a'la Doris !

I tisdags var vi på hästkliniken i Skara med Doris igen. Frakturen hade läkt bra men hon hade fortfarande lite hälta. Hältan beror antagligen på att hoven är flera cm högre än de andra hovarna. Eftersom hon har haft specialsko med sidokappor på (vilket ju var nödvändigt) så har ju hoven inte kunnat växa på bredden. Därför är den nu lite deformerad, den är bredare upptill än nedtill och det ska ju vara tvärtom. Detta ska rätta till sig enligt veterinären men tar lite tid. Nu fick hon en ny sko utan sidokappor som hon ska ha i två månader, sedan ska hon gå barfota så att hoven kan rätta till sig.

I vilket fall så är det nu dags för Doris att få komma ut och röra på sig. Jag har ju varit så orolig för detta ögonblick eftersom hon blir helt galen när hon kommer ut och jag tror hon ska springa så hon skadar sig igen. Veterinären skrev därför ut lugnande medel till henne så vi kan vänja henne att vara ute korta stunder  när hon är lugn och trappa ner efter hand.

Så ikväll var det dags, hon fick sitt lugnande och efter en stund ledde vi ut henne till ridbanan. Hon sprang ganska mycket först men lugnade ganska snart ner sig. Jag kan tänka mig hur det hade varit om hon inte fått lugnande. Då hade hon nog hållt på att springa ännu.

På kvällen var vi också barnvakt åt Helmer. Vi hade grill premiär, grillade korv och njöt av det fina vädret.






5 kommentarer:

  1. Fin Doris och en ännu finare Helmer!!/ Mia

    SvaraRadera
  2. Underbart att se!! Lycka!!

    SvaraRadera
  3. Gött Lena,vad vacker hon är.lottie

    SvaraRadera
  4. Va snygg hon är nu Doris!!

    SvaraRadera
  5. Fina bilder av en fina häst Lena!

    SvaraRadera