söndag 6 juli 2014

Nostalgi-tripp !

Igår åkte Jag, Dennis, Äldsta syster Britt-Marie och Alf på en liten nostalgi resa till Strömstad och Öddö.Vi tillbringade många somrar där under vår uppväxt. Pappas kusin Mildred har ett hus på Öddö som vi brukade hyra, Mildred är nu 91 år och är uppväxt i det huset. Hon bor fortfarande kvar på gården i Strömstad, närmare bestämt på Daftö.
Vi åkte först dit för att hälsa på henne. När vi kom var alla fyra döttrarna med respektive där, några av dem bor på gården också. Det var så roligt att träffa alla, det blir ju inte så ofta tyvärr.

Precis som man minns det så blev man hjärtligt mottagen. Kaffe och bullar i trädgården med Mildreds Mammas porslin från Öddö. Underbart ! Som jag minns det från förr så var där alltid fullt med folk och alla skulle bjudas på mat och fika. Man känner sig verkligen väl mottagen, vilka underbara människor de är. Mildred blev jätteglad att se oss.


"Hemma hos Mildred"
 
 
 
 
Vi hade planerat att ta passagerarbåten ut till Öddö men hade sån tur att Elisabeth och Morgan skulle åka ut dit just den dagen så vi fick åka med dem i deras båt. Som grädde på moset så fick vi en underbar båttur också. Vilket fantastiskt väder, havet låg spegelblankt och vi njöt i fulla drag.
 
 
"Båtresan över till Öddö"
 
 
 
 
 Så anlände vi då till Öddö. Allt var sig verkligen likt och det var hemskt roligt att vi till och med kunde gå in i huset och titta. Medans Elisabeth gjorde i ordning för byte av hyresgäster så strosade vi omkring lite. Jag kände igen stranden där vi brukade bada, stigarna vi sprang på, klipporna vi fiskade makrill från och huset vi bodde i. Många roliga minnen ploppade upp och man blev lite nostalgisk. Tänkte mycket på Mamma och Pappa som gjorde det möjligt för oss barn att få tillbringa tiden där på Öddö, att fått ha  möjlighet att växa upp så är jag verkligen tacksam för. Möjligheten att få skapa alla dessa roliga minnen är inte alla förunnat ! Livet vi levde där liknade det liv som barnen på Saltkråkan levde och man kan känna igen sig i mycket från den filmen.
 
Vi åt medhavd lunch på klipporna och satt och njöt av den fina utsikten och det underbara vädret. Sedan bar det av till Daftö igen, nu en annan väg på havet så vi fick se mycket den dagen. Ett stort tack till Elisabeth och Morgan som guidade oss trots att det inte var planerat. Och tack Britt-Marie och Alf för en mysig dag och en god frukost !


"Lite bilder från Öddö"
 


 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar