måndag 30 maj 2011

Doris växer !

Doris har ju varit ute ett tag nu efter att ha stått i boxvila i 8 månader. Hon har blivit en riktigt stor dam nu, fått muskler och växer så det knakar. Har inte vågat släppa henne i någon större hage ännu så betet får vänta ett tag för henne. Hon är en otroligt social och kelig häst som hela tiden söker kontakt och vill vara med där det händer. Ska börja jobba med henne lite nu i sommar med longering, ta på träns och lägga på sadel. Till hösten åker hon till Johan på inridning. Sedan får hon ta det lugnt för att sättas igång till våren igen. Ska bli kul att se vad det blir av denna lilla goa dam.


Mary och Fazett har fått börja smaka på betet, de går där några timmar om dagen till att börja med. Det ska ju bli varmare på nätterna nu framöver och snart får de gå ute dygnet runt. De gillar gräset och äter hela tiden.



Dennis har fullt upp nu med at bygga färdigt den nya höladan. Han började ju i höstas och sedan kom snön....   Det kommer att bli jättebra när den är färdig, mycket smidigare att hämta hö när man kan köra in balvagnen och slipper packa ur allt och stapla det. Som det är nu så packar vi balvagnen för att sedan packa ur den och stapla höet i höladan. Sedann kommer vi bara att kunna kasta ner höet rakt i vagnen, köra in den i höladan och ta hö direkt ur vagnen. Det är flera moment vi sparar och det handlar ju om tonvis med hö.




2 kommentarer:

  1. Ni har så fina hästar !! Vill med ha en HÄST!!! =) Kram

    SvaraRadera
  2. Hon har blivit så himla stor nu Doris, kände inte igen henne sist vi var förbi! Hon är jättefin!

    SvaraRadera