tisdag 5 augusti 2014

Drömmen som blev sann !

Nu är han äntligen här, Nellies efterlängtade ponny Terrano. Lyckan är fullkomlig och Nellie skiner som en sol i ösregnet. Han kom i Söndags och idag skulle det ridas för första gången, att det regnade det hindrade inte Nellie.
Men först skulle Terrano borstas, putsas, sadlas och tränsas. Det mesta gjorde hon själv, Mamma Johanna hjälpte till lite med sadlingen och tränsningen. Jag minns känslan när man fick ha sin egen ponny, oj oj ! Det är ju många små flickors dröm, att ha en egen ponny !




Sedan ledde hon ut honom till ridbanan, själv förstås. Först ville Johanna leda henne i ett grimskaft när hon red men det tyckte Nellie var onödigt. Hon ville rida själv såklart. Och det fick hon. Hon är så otroligt duktig, red runt alldeles själv i både skritt och trav. Det såg dessutom riktigt bra ut. Sedan red hon över bommar i skritt och trav, lite slalomridning mellan pinnar blev det också. Nellie såg så stolt ut, Mormor Y var ju där och tittade också och det tyckte Nellie var kul.

Vilken otrolig liten ponny han är Terrano. Så lugn och snäll och lydig. Envis som ett Russ ska vara men som tur är så är Nellie ännu mer envis. Det är bara att gratulera !




Efter ridturen så var det dags för borstning och puts igen men även mockning stod på schemat. Terrano gäspade stort där han stod i stallgången. När Nellie var klar med allt så serverades det finskurna morötter inne i krubban. Vilken tjej ! Hon gillar till och med att mocka och inte bara att rida som många små tjejer gör. Hon arbetar hårt med allt annat som ska göras också. Hela tiden med ett stort leende i ansiktet. Underbara unge !




Nellie med boxskylten som jag målat åt henne. Jag valde färgen lila och gjorde silverhjärtan på också. Exakt samma som grimman hon köpte som var i lila med silverbling på. Hon blev jätteglad för skylten. De andra hästarna fick också varsin skylt, alla i varsin färg.


5 kommentarer:

  1. Oj, va lycklig hon är på bilderna och när hon kom hem. Duktig tjej! :)

    Vilken fin text och underbara bilder, Lena!

    SvaraRadera
  2. Jag blir lite rörd, känner hennes lycka enda till Alemberg :)

    SvaraRadera
  3. Kicki Cederquist5 augusti 2014 kl. 22:59

    Ohh va kul. Va roligt det var att läsa om denna stora händelse. Jag hade ocksä häst en sommar när jag var liten. Pappa hyrde en åt mig. FantStiskt roligt!

    SvaraRadera
  4. Härligt att kunna följa i ditt engagemang Lena, du fotar och skriver så fint.
    Mvh "morfar"

    SvaraRadera
  5. Ett jättefint reportage och vilken lycka för en liten tjej - att få rå om en egen liten ponny.

    Denna tid kommr att ge många fina minnen som hon tar med sig hela livet. Även när hon som penionär sitter i sin gungstol och tänker tillbaka på sin barndom....???

    Gunilla L

    SvaraRadera