lördag 11 oktober 2014

Hopp o skutt !

Idag har jag, Johanna och Nellie löshoppat våra hästar. Vi byggde en snitslad bana med några hinder och sedan fick de springa runt där och hoppa. Ja hinder är väl synd att säga, eftersom vi inte har några hinderstöd så använde vi hinkar att lägga bommarna på. Det blir ju väldigt låga hinder men hoppa får de i alla fall göra. Nästa steg blir att inhandla hinderstöd och riktiga bommar.

Windy fick börja, hon älskar att hoppa och det går knappt att få stopp på henne. Hon bara fortsätter runt runt. Hon hoppar högt också, långt över bommarna så det skulle vara bra att kunna höja lite åt henne. Jösses vad hon tyckte det var roligt !






Nästa på tur var den lilla busiga ponnyn Terrano. Nellie longerade honom först. När hon skulle driva runt honom på löshoppningsbanan (med hjälp av sin mamma) så gjorde han ett trick och försvann in under tråden och sprang upp i skogen. Han började genast äta gräs såklart, hungrig liten ponny som han är. Johanna fick gå och hämta honom, han gjorde om tricket igen men då satte vi upp en tråd till och då gick det bra ett par varv, tills han tröttnade och hamnade uppe i skogen för att äta gräs igen. Det såg så roligt ut, Johanna var helt slut efter att ha jagat runt efter honom !




Till sist var det då Elviras tur att hoppa. Hon skötte sig jättebra och hoppade glatt över hindren. Johanna fick visserligen jaga på henne lite men hon gjorde det hon skulle. Gissa om Johanna var helt slut sen, hon fick luta sig mot Elvira och pusta ut. Hon hade ju sprungit och drivit på både Terrano och Elvira och dessutom hämtat Terrano i skogen ett par gånger. Bra motion Johanna ! Vi behöver inte gå på gym ! Sedan var det ju mockning och höpackning som stod på schemat. Vi stallade in hästarna igår så nu blir det lite mer jobb tills nästa sommar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar