fredag 16 december 2011

Slabb o slask !

Efter vädret som har varit de senaste veckorna med regn och snöslask så har våra hagar förvandlats till lerhagar. Riktigt geggigt är det och man tycker synd om hästarna som ska behöva tarska runt i skiten. Det börjar bli svårt att hitta en torr plats att lägga deras hö på, det är ju inte bra att lägga höet i leran, då kan de få i sig en massa otäcka jordbakterier som kan framkalla kolik. Det har visst varit ovanligt många fall av kolik i år läste jag någonstans. De är i alla fall ganska smarta och har förflyttat sig till andra änden av hagen där det är lite torrare. Annars brukar de ju stå och hänga vid grinden det mesta men där är det riktigt äckligt nu.

Doris är ju hemma på permission nu, hon ska få stå ett tag innan Johan fortsätter med hennne. Hon är ridbar nu men behöver lite vila eftersom det är så mycket att ta in för en unghäst när man börjar rida in dem.



Nu har jag legat hemma och varit sjuk i en hel vecka. Idag har jag börjat att kunna vara som vanligt igen men är fortfarande jättetäppt och har huvudvärk. är så trött på att ligga i soffan och har kommit på att vi behöver en större soffa för att alla djur och vi ska få plats. Soffor kan man ju också handla på nätet så jag slog till och beställde en. Det får bli en gemensam julklapp till oss som vi ger varandra. En riktigt stor soffa blev det, nästan 4 meter och täcker hela väggen. Här kan vi ligga och mysa utan att behöva trängas. Man kan ju gå in på nätet och se var soffan befinner sig just nu och såg just att DHL har hämtat den hos säljaren så det ska nog inte dröja länge innan vi får den.

2 kommentarer:

  1. Krya på dig!!
    Vi brukade lägga höet i ett stort traktordäck så det inte låg direkt på marken... Har inte Dennis något liggande? =))
    Snygg soffa, där kommer ni väl plats allihop!! :)
    Go Jul Kram till er!!
    Hälsa släkten!! :))
    Mia

    SvaraRadera
  2. Köpte en Foderring i höstas...funkar skitbra...inget foderspill eller lera i hö´t // Gisela

    SvaraRadera