lördag 9 juli 2011

Göta-Lena i Klockarhemstaden !

Häromdagen åkte Jag, Åsa och Kevin till Klockarhemstaden. Jag har berättat om den tidigare här i min blogg men för er som inte vet så är det en liten by långt upp på Hökensås i urskogen dit man förr förvisade tjuvar och banditer. Där fick de bo för sig själva utan att de störde någon. Göta-Lena är mest känd därifrån. Hon var medicinkvinnan som botade sjukdomar med sina ihopkok och hade förbund med djävulen. Hon kunde spå och var något av en häxa.

Det är ju inte mycket att se egentligen, bara en massa övervuxna husgrunder men det är så spöklikt där. Man känner det i hela kroppen. Man ska passa sig för att ta med sig en sten från Göta-Lenas husgrund för då kommer man att råka ut för en olycka. Det ska också finnas en skatt nergrävd där. Det konstiga var att just på Göta-Lenas husgrund, det ser ut som en liten kulle med en massa gräs och blommor, så var det alldeles täckt med fjärilar. Jag har aldrig sett så mycket fjärilar på en och samma plats förut. Det var minst 8-10 olika sorter. Konstigt att de höll sig just där.

När vi stod där så kommer det en bil, mitt ute i ödemarken, den stannar och ut kliver en man med lång hästsvans. Han tittar på oss, går runt bilen och bara försvinner. Vi går ner till bilen och han syns inte till någonstans. Han bara gick upp i rök. Vi skulle ha sett honom om han gått iväg men det gjorde vi inte. Huuu !









4 kommentarer:

  1. Fina bilder! Härligt att man kan komma så nära de små krypen. Det är som att komma in i en helt ny värld. Var ligger det?

    SvaraRadera
  2. Vad spännande! Har aldrig hört talas om stället eller GötaLena, jätteintressant att få höra! Och gubben sen...hu..men kul;-)

    SvaraRadera
  3. Vi var därute igår, så intressant

    SvaraRadera
  4. Vi var därute igår, så intressant

    SvaraRadera