onsdag 4 september 2013

Skopelos - Ön

 Skopelos är 96 km2 stor och där bor 4 700 personer. För att ta sig dit måste man flyga till grannön Skiathos och sedan ta båt till Skopelos. Båtresan tog ca 45 minuter med Flying Cats Katamaran som går väldigt fort !

I två dagar hyrde vi en bil och åkte runt på ön. Innan de kom med bilen till hotellet så slog vi vad om vad det skulle vara för färg på den, vi har nämligen alltid fått en liten vit bil. Men det var ingen vit bil den här gången, det var en silverfärgad men ändå en liten liten bil !




Vägkanten vid stupet !!! En hissnande känsla att åka där ! På kartan vi hade hade man märkt ut vägarna som dels röda ( Bra vägar men "asfalt" ), gula vägar ( grusvägar) och vita vägar ( dirtroads). Vi bestämde oss för att hålla oss till de röda och de gula vägarna men lyckades ändå flera gånger hamna på de vita. Och de vita vägarna de var inte roliga de !!!




Jag har aldrig varit på en så grön och frodig ö tidigare och har aldrig sett så  mycket  skog på en grekisk ö. Hela ön bestod av skog, pinjeträd mest. Man häpnade av alla vackra vyer man fick se när man åkte på de små slingriga vägarna utmed stupen. Hela kusten bestod av höga stup ner till havet och vägarna gick ända ut på kanten. Tack och lov så körde Dennis väldigt sakta för man blev ju ganska nervös när man tittade ut över kanten. Huu !




Så här grönt var det över hela ön. Vilken otrolig vy ! Man fick lite Jurrassic Park känsla av att se det !






















Visst är det vackert ?  På andra sidan kan ni skymta Skiathos.







Vi tyckte att Skopelos var ganska annorlunda mot andra öar vi besökt på grund av sin otroliga grönska och de otroligt turkosa vattnet som ni ska få se när jag lägger ut bilderna från de stränder vi besökte. Jag brukar inte jämföra öarna med varandra för jag tycker varje ö har sin egen charm och sina egna överraskningar. Det är så roligt och spännande att komma till ett nytt ställe som man kan utforska och vi får se vilken ö det blir nästa gång !

Klicka på bilderna så blir de större ! Skriv gärna en kommentar också så blir jag glad :o)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar