onsdag 10 augusti 2011

Får jag presentera lilla Stena !

5 Kattungar blev idag 6 kattungar !!!

Häromdan Kom Dennis hem från jobbet och var hemskt bekymrad ! De hade hittat 3 st små kattungar i skrothögen på Stena Metall. Han och de andra som jobbar där hade tillbringat hela dagen med att försöka fånga dom. De ville ju inte att kissungarna skulle hamna i skrotsaxen.  En lyckades de fånga i alla fall. De andra är tyvärr kvar i skrothögen (som är lika stor som en villa), deras mamma finns också där, mager och eländig och vild.

De tillverkade en stor bur till den lilla kissen, med tak så den inte skulle bli blöt. Dennis åkte och köpte kattmat och lade in sin jacka till den. Chefen ringde till Djurens vänner som tyvärr hade upphört ! Vad göra nu ? Jo såklart så hamnade den lilla kissen hemma hos oss. Vi har döpt den till Stena, tror det är en kille men är inte säker ännu. Han har fått en specialbyggd stor bur inne på vår toalett. Han är hemskt rädd men jag lindade in honom i en handduk och satt och kelade med honom lite, handuken gör att han inte kan riva mig när han blir rädd. Passade på att ge honom en dos avmaskningsmedel också för han är nog full av mask, det syns på ögonen när blinkhinnan ligger upp över halva ögat.

Det blir nog inga problem att få honom tam, han är så liten ännu och verkar ändå ganska lugn. Han är nog ganska exakt lika gammal som våra andra kattungar. När han är badad och maskfri ska han få flytta in hos dom andra kissungarna, då blir han nog snabbt tam.

Buren som killarna på Stena Metall byggde åt kissungen.


Stena ! Lite rädd och intryckt i en handduk !

5 kommentarer:

  1. Om jag hade varit ett djur så hade jag velat bo hos er. =)

    SvaraRadera
  2. Håller med Majsan! Kram Carina J

    SvaraRadera
  3. Blir nästan lite tårögd när jag läser! Tur att det finns sådana djurvänner som ni!!!

    SvaraRadera
  4. Hej Lena ! Gilla gärna KATTJOUREN PÅ FB eller gå in och stöd och läs om KATTJOUREN (= För du verkar vara en riktig kattvän ! Mvh Lotta

    SvaraRadera