tisdag 30 augusti 2011

Biltur och båtresa !

Igår hyrde vi en bil för att åka runt på ön lite. Vi åkte först till den underbara stranden Apella för att ta ett dopp i det kristallklara, turkosa vattnet.


Nästa stopp blev i den lilla mysiga byn Mascahori sär det fanns de mest underbara gränder jag någonsin sett. Det var som en labyrint att gå där och vi var ganska trötta när vi kom upp till bilen igen, byn är byggd på en klippa och när vi skulle tillbaka så gick det rakt uppför.



Eftersom ön inte är så värst stor så tog det inte så många timmar innan vi var tillbaka på vårt hotell. Trots det så hade vi stannat på många ställen och åkt upp i några byar. En härlig biltur med mycket sevärt !


Idag var vi på en båtutflykt till den gamla byn Olympos som är från 700 talet och där tiden stått stilla länge. Turen gick först med båt till en liten underbar fiskeby och sedan buss vidare till Olympos. En otrolig by som är byggd på en klippa där invånarna gömde sig för piraterna. Spännande att se ! De går fortfarande klädda i sina gamla folkdräkter och lever enligt gamla seder. Jag ska berätta mer om denna fantastiska by en annan dag och då ska ni också få se lite mer bilder därifrån.




Nu är det  bara en dag kvar och på Torsdag bär det av hemmåt igen ! Tiden går fort när man har roligt. Jag kommer att lägga ut många fler bilder från Grekland när jag kommer hemch berätta lite mer om vad vi gjort ! Kalispera sålänge !





2 kommentarer: