torsdag 24 januari 2013

Fruset vatten !

Idag på morgonen hade vårt vatten frusit. Det är då man upptäcker hur beroende man är av vanligt vatten. Som tur var så hade hästarna lite kvar i stallet så de fick stå inne och äta sin frukost. Johanna tog med en flaska vatten till mej, jag dricker ju nästan bara vatten, ingen saft, sötdricka eller annat, bara vanligt vatten. Idag var jag barnvakt igen när Johanna tog en ridtur på Doris. Lille Robin var klåfingrig som vanligt och full av energi, men han är en riktigt go grabb och det är bara kul att passa honom.

Dennis kom hem vid lunch för att fixa vattnet, det hade frusit i pumphuset så han fick sätta dit en värmefläkt och efter några timmar hade det tinat upp tack och lov. Sedan var det fullt upp med att bära vatten till hästarna, det går ju åt en  hel del. En vuxen häst dricker ca 40 liter om dagen och det x fem hästar = 200 liter per dag. Jösses vad mycket vatten man bär, har aldrig tänkt på att det är så mycket.

Tog med mig Eira och gick på en liten tur med kameran, Skrot-Nisse hängde på också. Han och Eira sprang och busade med varandra och hade roligt. Höll på att förfrysa fingrarna men fick till några bilder i alla fall. Resten kommer imorgon.

Nu är det dags för jobbarhelg igen, tänk vad fort det går mellan gångerna och ännu värre lär det bli när vi ska jobba 10 nätter på 2 1/2 vecka och där ingår det 2 helger. Blir kämpigt, får väl se om man orkar med det.




1 kommentar: