onsdag 3 oktober 2012

29. BROTT

Vi har haft problem med vårt internet och vår telefon länge länge länge ! Det har varit slött, kopplat ur och ibland funkat riktigt bra ! Vi har haft folk här från televerket många gånger men ingen har hittat felet. Idag kom de igen, 2 grabbar och sa att vår telefon inte fungerade (igen) vilket vi inte ens märkt. Då tog jag upp problemet med internet också och de började leta fel. När de letat i 2 timmar kallade de på ytterligare 2 grabbar som skulle hjälpa till.

Till slut hittade de felet, det var ett BROTT på kablen som ligger i marken på gårdsplan. Och inte nog med det, det var 2 st BROTT där och ett vid hästhagen som orsakats av att en staketstolpe slagits ner rakt i kabeln och orsakat ett BROTT där också.

Felen orsakades av "dåliga" skarvar som släppt in fukt i kablen. Jag vet varför och vad som hänt men det ska vi inte prata högt om. Grabbarna var här från halv nio på morgonen till halv fyra på eftermiddagen. En eloge till dem som inte gav sig som de andra har gjort. Det är så lätt att säga " vi hittar inget fel" men de här gav sig sjutton på att det skulle lösas. Bra gjort !

29. BROTT



3 kommentarer:

  1. Oj, var det därför de va så många..jag undrade varför de va 4 st som höll på när jag kom..vad bra att de hittade felet! hoppas det inte blir fler brott!/johanna

    SvaraRadera
  2. vår telefon har ju också krånglat länge..när någon ringt så fungerade det inte på en halv dag:-( men nu har den gått ett tag igen.kram Elisabeth

    SvaraRadera
  3. såna envisa grabbar är guld värda....det tog klagomålen på allvar!

    SvaraRadera