fredag 5 juli 2013

En riktig hästdag !

Häromdagen hade jag en riktig hästdag ! Höll på med hästarna från morgon till kväll och fick mycket vettigt gjort med dem..Först var jag nere vid betet och hämtade Mary. det ligger en bit härifrån så det blev en liten promenad. Sedan var det dags att klippa Marys ben, hon är så snäll den hästen och står alldeles stilla hela tiden. Efter klippningen var det dags för bad, först gno in exemschampoo över hela hästen som ska sitta i ca 15 min. Sedan ska det sköljas ur, pillas bort skorpor och sprayas med klorhexidin och till sist smörjas in med exemsalva ( som dessutom är en svindyr historia som vi skickar efter från England).  Den här proceduren ska upprepas ca var fjortonde dag, mycket jobb och dyrt men vad gör man inte för att vår gamla Mary ska må bra ! Jag är glad att vi hittat en kur som fungerar och  håller henne symptomfri ! Och vad fin hon blev efter sitt bad !

På eftermiddagen kom Lollo och vi red en lååång sväng, så lång att både Lollo och jag fick ont i rumpan. Men vad härligt det var, underbart väder, perfekta ridvägar och så våra goa, snälla  hästar förstås.

Senare på kvällen skulle ju Mary tillbaka ner till betet igen och då passade Dennis på att tömköra henne dit, med sele och allt. Mary hade lite bråttom tillbaka till sina kompisar och gräset men det gick bra ändå och hon stannade snällt på  kommando.

Klicka på bilderna så blir de större ! Har tagit dem med Iphonen och de har inte så värst bra kvalitet men det får ni stå ut med. Skriv gärna en kommentar också så blir jag glad :o)

"Gamla fina Mary"




"Den lååånga ridturen"




Vi ska också vara hundvakter åt lilla goa Luna några dagar. Hennes familj är i Göteborg igen för att deras lilla dotter Freja som bara är drygt 3 månader ska genomgå en stor operation i hjärnan. Vi håller verkligen tummar och tår för att allt ska gå bra för lilla söta Freja ! Hon är en riktig kämpe den tösen !
Passade på att  klippa och bada Luna när hon ändå var här, Matte har ju annat att oroa sig för nu så det kan vara skönt för henne att slippa det också. Hon blev så himla fin !
 Eira är hemskt glad i Luna och det fungerar så bra med dem tillsammans !

"Luna blir fin"


2 kommentarer:

  1. Haha, men vad håller jag på med..? Sne, med benen rakt ut...

    SvaraRadera
  2. Ja Eira ser verkligen glad ut :-)

    SvaraRadera