torsdag 15 mars 2012

149. KVARN

När jag åker till Mamma kör jag förbi en gammal KVARN, idag tog jag kameran med och åkte dit. Det är Klämmestorps kvarn. hittade lite historia om den på Hembygdföreningens hemsida :

"Klämmestorps kvarn är den enda vattenkvarn som finns kvar i Jönköpingsområdet.Redan på 1600-talet fanns det en gårdskvarn vid Klämmestorps gård. Den nuvarande är uppförd under 1800-talets andra hälft och fram til 1950-talet bedrevs viss verksamhet i kvarnen, så under alla år är det många bönder från de omtilliggande gårdarna som har malt sin säd här. Tillsammans med den lilla kvarnstugan har miljön ett stort kulturhistoriskt värde."

Det brukar vara så vackert där på våren då det växer en massa vitsippor där, men jag kunde inte bärga mig utan tog bilderna redan nu. Annars hade det ju varit finare med vitsippor med på bilden också.


Var hos Mamma en lång stund idag, det känns så jobbigt att se henne ligga där och tyna bort. Hon är bara skinn och ben stackarn. Jag kan tänka mig att hon inte väger mer än högst 40 kg nu. Vill vara hos henne så mycket som möjligt nu känner jag. Jag vet att hon känner sig trygg med någon av oss syskon där också. Det märks.

149. KVARN






3 kommentarer:

  1. Aldrig lätt när livet tynar... naturligt, men inte lätt.
    Fin kvarn har du på vägen dit :-) Kanske fotar du den igen när vitsipporna blommar:-)

    SvaraRadera
  2. Vad tråkigt med din mamma, jag hoppas bara att hon inte har ont.

    Det var jättefina bilder på kvarnen.

    SvaraRadera
  3. Jag har också en liknande kvarn på väg till min mamma, fast jag tror inte den är lika gammal, ska titta nästa gång jag stannar till där, gillar att fotografera vattnet som forsar där. Tråkigt med din mamma.

    SvaraRadera