tisdag 6 mars 2012

70. FÅGLAR

När vi var nere i hamnen häromdagen så fanns där en massa Änder. Passade då på att ta bilder till temat FÅGLAR.  Visste ni det om Änder, att de lever tillsammans som ett par, hane och hona hela livet ut. Om den ena dör så lever den andre ensam tills den dör. Ganska fantastiskt faktiskt och ovanligt i djurvärlden. De flesta fåglar gör så. Såg en ensam Trana på ett fält och det gjorde mig ledsen, antagligen så hade dess partner dött och nu fick den vara alldeles ensam. Undrar om dom sörjer ? det tror jag att de gör.

70. FÅGLAR



När jag var yngre och bodde hemma så bodde vi vid Vätterns strand. Då hade vi ett And par som återkom till oss varje år. De var helt orädda för oss och höll till i trädgården eller vid klipporna jämte vattnet. De kom tillbaka i många år. Så fina ! Vi väntade alltid på dem när våren började närma sig och vi blev så glada när de kom. Längre fram på sommaren kom de upp till oss och visade upp sina små ungar.



2 kommentarer:

  1. Urläckra bilder med mysiga färger. Sen i vattenmiljö gör det ännu bättre^^

    SvaraRadera
  2. Fina fågelbilder. Och vad intressant att få veta att de lever i samma par... svårt att förstå då man oftast ser gräsänderna i "kollektiv" :)

    SvaraRadera