lördag 31 mars 2012

332. UTHUS

Den här bilden är tagen på en plats mitt i ingenstans ! Ett UTHUS som tillhör ett hus där det för inte så länge sedan bodde en man, En man som levde i missär, alldeles ensam i ett hus fullt av saker. Saker travade på varandra, ända upp till taket med smala gångar för att ta sig fram i rummen. Han dog där, alldeles ensam och huset har stått orört sedan dess.

Vi känner dem som köpt huset, det är därför vi har kunnat se det. De ska endast ha tomten så den gamle mannens hus ska rivas/eldas upp med alla saker i. Där finns inget av värde, bara tillhörigheter som berättar en historia om vem han var. Han levde en gång ett normalt liv, som fotograf, och det kunde man se att det varit stort i hans liv. Något måste ha hänt på vägen i hans liv för allt verkar ha rasat och förfallit för honom. Det var tragiskt att se och det gjorde riktigt ont i mig !  Jag skulle gärna vilja höra hans historia men det finns ingen som kan berätta den för mig !

Klicka på bilderna så blir de större !

332. UTHUS





10 kommentarer:

  1. ja tänk om denne man levt och man fått höra hans levnadshistoria...va intressant...tragiskt att tänka sig att ett livsöde bara "sådär" går upp i intet....
    /Annette

    SvaraRadera
  2. Jag hade också velat höra den historien. Livsöden är fascinerande och fängslande. Det finns så många och så fullständigt olika öden. Man undrar ju vem han egentligen var.
    Härligt stämning du fått till i bilderna. Kan du inte lägga på lite sepiaton. Blir nog sketsnyggt.

    SvaraRadera
  3. Ett riktigt tragiskt öde, men dina bilder hedrar ändå hans minne tycker jag. De väcker känslor.

    SvaraRadera
  4. Det känns så rätt att du lyfter hans öde med ord och bilder ... Vi är alla berättelser. Jag önskar alla hade någon som lyssnade!

    SvaraRadera
  5. Vilka människoöden det finns! Undrar hur han hade det i sin ensamhet. Fint att hans hus blir dokumenterat innan det försvinner, även om han kanske inte hade velat att misären visades upp.

    SvaraRadera
  6. Ja man undrar vad han varit med om eller vad som gjorde att det blev så här. Och det finns fler sådana pågående öden just nu där människor lever i misär och ensamhet mitt i vår välfärd!
    Men finns det ingen som kände honom eller vet något om hans historik? Det måste ju gå att "forska" fram var han kom ifrån ifall han inte var från trakten.

    SvaraRadera
  7. Dina bilder berättar ändå en fin historia. Det är lite sorgligt och tragiskt att människor kan leva under dessa förhållanden i vårt land. Vet av erfarenhet att väldigt många människor tyvärr har det så här. En hedervärd fotoberättelse.

    SvaraRadera
  8. Åh kära nån,men en intressant dokumentation du gjort.

    SvaraRadera
  9. Bilder som berör, helt klart!

    SvaraRadera
  10. Ja tänk så det kan bli. Det är nog tur att man inte vet innan vart man tar vägen. Talande bilder och berörande. Lite sorgligt att någon bara kan "försvinna" så där som han verkar gjort

    SvaraRadera