tisdag 28 februari 2012

366. ÖVERNATTNINGSLYA

Vår lilla "vildkatt" Fru Persson vågar ju inte komma in i huset. Hon har varit inne ett par gånger men får fullständigt panik när man stänger dörren. Har tyckt lite synd om henne nu när det varit så kallt, normalt så ligger hon i höet men när det är riktigt kallt så söker hon sig in i stallet på nätterna. Hon har legat på vårt fikabord och sovit då. Det såg så kallt ut så vi byggde en ÖVERNATTNINGSLYA åt henne. Ett par vojlockar underst och en Pad som  tält. Dey gillar hon, på natten ligger hon alltid där nu.

366. ÖVERNATTNINGSLYA


Kissemamman har ju varit ute på vift ett tag nu men kom hem häromdagen som om ingenting hade hänt. Men jag vet nog vad hon gjort........... Såg ju det med egna ögon. Nu ligger hon bara och sover hela tiden. Ibland klättrar hon upp under taket på stallet. Hon klättrar rakt upp på ytterdörren och in under taket utifrån. Sen hoppar hon rakt ner, ca 3 meter, och slår i marken med en duns. Idag hände det som jag fasat för länge ska hända när hon hoppar ner. Att man just då i det ögonblicket leder ut en häst genom dörren.
När jag tog ut Doris idag på morgonen så hoppade hon rakt ner på hennes rumpa, gissa om Doris blev rädd......  Det kunde gått illa för Doris flög iväg och jag med. Hon lugnade ganska snart ner sig när hon såg att det var Kissemamman. Tack o lov !

3 kommentarer:

  1. Oj, det lät som om det kunde ha gått riktigt illa :/ Så skönt att det inte gjorde det :-)
    Hon är fin, kissemamman!

    SvaraRadera
  2. Inte dåligt av Kissemamman att våga hoppa ner på Doris rumpa! Men tur för dej å Doris att de gick vägen ändå!! Man kan ju själv tänka sig hur de måste kännas att helt utan förvarning få 4 par kattklor i röva ;-)
    /Annette

    SvaraRadera
  3. Vilken fiffig övernattningslya!

    SvaraRadera