fredag 27 januari 2012

150. KVÄLLSJOBB

Först var det nattjobb, sen sova och  nu KVÄLLSJOBB !

Har varit ute i stallet och gjort iordning alla höpåsar, det är lite pyssel men så himla smidigt när man ska mata hästarna sen. Varje häst har sin egen påse för morgon, lunch och kväll. På påsarna står deras namn och om det är morgon, lunch eller kvällspåse. Vi ställer påsarna i en viss ordning så att det är lätt att hitta dem. Eftersom vi är olika personer som matar dem ibalnd så underlättar det massor. Ibland kanske man måste be någon annan om hjälp och då är det lätt för dem att hitta rätt mat till rätt häst. Det finns även en tavla på väggen att skriva hur mycket hö varje häst ska ha, i taket hänger också en våg.

150. KVÄLLSJOBB
Posted by Picasa
Höladan som Dennis byggde i somras fungerar jättebra. Han är duktig "Byggare Bob". Man går in i den rakt inifrån stallet och behöver inte släpa hö och spån utifrån som vi gjorde innan. Nu har vi Hö, spån och mockgrejor samlade, även utgången till gödselstan är där. Man kan köra hövagnen rakt in i höladan och behöver inte hålla på och packa i och packa ur, stapla och hålla på. Det sparar massor av jobb för oss när vi hämtar hö. Katterna älskar att ligga i höet och sova, även Eira trivs bra där som ni ser !


2 kommentarer:

  1. Att sköta hästar är ett hästjobb^^, gäller att strukturera arbetet. Det ser riktigt fint ut på dina bilder.

    SvaraRadera
  2. Ordning o reda! O vem skulle inte gilla att lägga sig i höet en stund o minnas barndomen då man fick sova på höskullen?

    SvaraRadera